Ice-o-matic to amerykańska firma, od prawie siedemdziesięciu lat, specjalizująca się w produkcji kostkarek do lodu dla różnych zastosowań, m.in gastronomi, przemysłu rybnego, przetwórstwa mięsa czy marketów.

Co wyróżnia kostkarki Iceomatic?

Cały asortyment firmy Iceomatic charakteryzuje się dużą dbałością o środowisko naturalne. W porównaniu do kostkarek innych firm kostkarki Iceomatic zużywają bardzo mało prądu, również ilość wody zużytej do chłodzenia jest mniejsza niż u konkurencji.

Gdzie znajdują zastosowanie kostkarki Iceomatic?

W tym momencie firma ma w ofercie kilkadziesiąt modeli kostkarek różniących się zastosowaniem, wydajnością, wielkością i oczywiście ceną. Kostkarki nadają się do różnorodnych zastosowań, zarówno dla małych knajpek, gdzie lodu nie potrzeba wiele, jak i do dużych obiektów gdzie przewija się mnóstwo klientów, a w związku z tym potrzebne są wydajne urządzenia.

Dlaczego Iceomatic jest lepsze od konkurencji?

Produkowany w kostkarkach Icematic lód charakteryzuje się transparentnością, połyskiem oraz bezwonnością. Dodatkowo dzięki zastosowaniu w nich systemów separujących z wody większe elementy oraz systemów antybakteryjnych działających non-stop przez całą dobę, lód z kostkarki Iceomatic jest czysty. Przez czystość należy tutaj rozumieć brak mikroorganizmów, które mogą potem powodować chociażby zapalenie gardła u klienta, który spożył źle oczyszczony lód.

Rodzaje lodu produkowanego przez kostkarki Iceomatic.

Kostkarki Iceomatic mają możliwość produkowania lodu o różnorodnych formach i kształcie. Lód w formie pełnej kostki sześciennej znajduje zastosowanie tam, gdzie wymagana jest wysoka jakość oraz duża energooszczędność, czyli np. w hotelach czy restauracjach bankietowych. Jako dodatek do napojów gazowanych w restauracjach samoobsługowych, małych bistrach czy kawiarniach doskonale sprawdzi się lód w kształcie pół-kostki. Ponieważ ma mniejszą masę niż pełne kostki będzie również dobrym rozwiązaniem do napojów blendowanych. Jeśli liczy się wygląd i dobre wrażenie rozwiązaniem może być lód typu goumet. Ma on kształt pięknej transparentnej bryły, a to wszystko dzięki wykorzystaniu technologii spray. Kostkarki Iceomatic podążają za modą. Można w nich bowiem wytwarzać lód typu pearl, który stano obecnie jeden z największych hitów w barach na całym świecie. Lód ten łączy w sobie własności klasycznego lodu oraz kształt perły, co czyni go niezwykle przydatnym w koktajlach wymagających lodu kruszonego. Ostatnim rodzajem lodu jaki można uzyskać w kostkarkach Iceomatic jest tzw. flake ice, czyli pokruszony lód znakomicie nadający się do błyskawicznego schłodzenia koktajlu w upalne dni.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Why ask?